Lysa 2010.10.24. 15:48

Ezt nem hittük volna

Ezt tényleg nem hittük volna, de legalább is nem így terveztük. Megtörtént, hogy a burkolást követő szükséges munkálatok után sikerült beköltöznünk. Ezt forráshiány miatt csak a jövő év elejére ütemeztük, de kaptunk még egy kis kölcsönt, hogy a használatba vételi engedély megszerzéséhez megteremtsük a feltételeket.

A burkolás után következett a víz és fűtésszerelés, szerelvényezés, kandallóra csatlakozás stb. Összeraktuk a WC-t, fürdőszobát, mosókonyhát. Ezután lekentük a belső falakat, majd felcsiszoltam a hajópadlót és az is le lett kenve. Kellett két lépcső is. Egy a bejárathoz és egy a garázsba, ezt is megoldottuk. Majd, amikor úgy gondoltuk, hogy elvégeztük a feladatokat, amit egyeztettünk előtte a műszaki felelősünkkel, bejelentettük igényünket a használatba vételi engedélyre. Eltelt másfél-két hét, amikor kijöttek helyszíni szemlére, de nem volt semmi kifogásuk a készültségben csak a bejáratra, illetve a kocsibeállót kérdezték meg, hogy mikorra lesz kész. Ezután ismét eltelt két hét és megkaptuk az engedélyt, ami persze még nem jogerős, de ez már részletkérdés.

Persze vannak nagyobb hiányosságaink is, amit majd a lenti képek is tükröznek, de kit érdekel. A lényeg, hogy az idei karácsonyt már az új gerendaházunkban tölthetjük és nagyon jó itt lakni. A gyerekekről nem is beszélve, ők is láthatóan jobban érzik magukat. De mindez nem történhetett volna meg a család és rokonság segítsége nélkül, amit ezúton is szeretnék nagyon megköszönni. Köszönet Beregszászi Palinak is, aki a ház építése után is segítségünkre volt kisebb-nagyobb gondjainkon.

Tehát belülről nagyjából megvagyunk, jöhet a külső körlet, amit tavasszal folytatunk. Most pedig elég a szövegből, jöjjön pár kép, itt tartunk most:   

A bejegyzés trackback címe:

https://gerendahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr752395278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása